KSV Rumbeke 5 - 1 R. Dottignies Sp.

Wedstrijd Beloften op vrijdag 13 oktober 2023 om 20:00

Verslag wedstrijd

Vrijdag den dertiende oktober, als dat maar goed komt, mochten de beloften van trainer S. Mollij de mannen van R. Dottignies ontvangen op het Rumbeekse Sportpark.

Het fluitsignaal weerklonk in de Rumbeekse arena waardoor de KSVR-Boys een vliegende start namen. Amper 29 seconden ver kon E. Stevens het eerste schot afvuren richting doel en huppe deze lag te blinken tegen de netten (1-0). Van een blitse start gesproken. KSVR had de bezoekers meteen in hun greep. Onze gasten waren gretig en brachten leuk voetbal op de mat waardoor we de mannen van Dottignies in de tang hadden. De bezoekers hadden moeite om uit de klauwen van onze jonge garde te geraken. Af en toe konden ze door de mazen van het net glippen, maar onze defensie en goalie waren op de afspraak. Naar mate de klok weg tikte kwamen de bezoekers hun neus meer en meer aan het venster steken. Onze defensie en goalie waren telkens op de afspraak en kon verhinderen dat Dottignies de gelijkmaker kon scoren. Op het halfuur konden we de dam doorbreken en via E. Gouwy werd de 2-0 tegen de netten getikt. KSVR bleef op hun elan verder gaan en amper 3 minuten later kon Jeff’ke de 3-0 in het mandje knallen. Dottignies probeerde om op zoek te gaan naar de eerredder, met een knal van een schot troffen ze nog het doelkader. We gingen de rust in met een mooie 3-0 voorsprong.

Met energie en kracht het veld doorkruisen.

Tweede helft kwam Dottignies iets gretiger uit de kleedkamer. Bij de bezoekers was het alle hens aan dek om de schade te beperken. Maar onze defensie en goalie hielden voet bij stuk. In minuut 64 kon N. Dhont de Rumbeekse supporters nog eens doen juichen (4-0). Amper 1 minuut later werden onze jonge garde verrast, waardoor Dottignies hun verlossende eerredder konden scoren (4-1). De bezoekers kregen een sprankeltje hoop, maar onze defensie was bij de pinken en lagen op de loer om het leer te onderscheppen. Wanneer de klok meer en meer naar de 90 minuten tikte hoe bitsiger de wedstrijd werd. Maar onze jonge garde hield hun hoofdje cool waardoor ze niet inspeelden op het gedrag van de bezoekers. In de slotminuut had H. Laconte nog wat energie en kracht over. H. Laconte kon het veld zowat doorkruisen en met een ruime boulevard voor zich kon hij zijn weg banen naar het doel met nog één hindernis te passeren kon hij koelbloedig de 5-1 eindcijfers in het mandje droppen. De wedstrijd werd afgefloten op een 5-1 eindstand door een sterk en perfect leidende scheidsrechter van dienst.

Proficiat KSVR-Boys voor jullie prestatie tegen Dottignies. Volgende week vrijdag 20 oktober 2023 maken we de verplaatsing naar Zwevegem. Supporters allen op post.